Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Mauritius: 38 dolfijnen aangespoeld na olieramp

  •  
28-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blue-2105706_1280

© Pixabay

Nabij Mauritius zijn inmiddels al 38 dolfijnen dood aangespoeld. Dat meldt de regering van de eilandstaat in de Indische Oceaan aan het Britse persbureau Reuters. Vermoed wordt dat de dood van de zeezoogdieren het gevolg is van de olieramp die daar onlangs plaatsvond. De olie begon uit een tanker te lekken een week nadat een Japanse tanker op 25 juli was vastgelopen op een koraalrif.

Verwondingen

Een regeringsfunctionaris zei dat de resultaten van de autopsies op 25 dolfijnen die woensdag en donderdag aanspoelden, in de komende dagen worden verwacht. Tot dusver zijn twee dolfijnen door dierenartsen onderzocht. De zeezoogdieren hadden verwondingen maar vertoonden geen sporen van olie in hun lichamen.

Het in tweeën gebroken scheepswrak is maandag afgezonken. Milieuorganisatie Greenpeace noemde die keuze "de slechtste optie". Greenpeace riep de overheid van Mauritius donderdag op om spoedig een onderzoek in te stellen naar de dood van de tientallen dolfijnen en een eventueel verband met de olieramp.

Grote ecologische ramp

Milieuactivisten en wetenschappers hebben gewaarschuwd dat de olielekkage een grote ecologische ramp betekent, en voorspellen dat de die grote gevolgen heeft voor de economie van Mauritius. De eilandstaat is in grote mate van toerisme afhankelijk. De economische schade kan decennialang doorwerken, is gewaarschuwd.

Bron: ANP

Meer over:

dolfijn, mauritius
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.