Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Massasterfte onder zangvogels Duitsland

  •  
22-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groenling.jpg
De meeste gevallen deden zich voor in de deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen en Nedersaksen, die aan Nederland grenzen, en in Sleeswijk-Holstein en Berlijn.
 
Volgens de Duitse natuurbeschermingsorganisatie Naturschutzbund is de eencellige Trichomonas gallinae de oorzaak. Om verdere verspreiding tegen te gaan, raadt de bond aan voorlopig geen zangvogels meer te voeren en drinkplaatsen voor de dieren te sluiten. Vooral de groenling is massaal getroffen, maar ook soorten als de merel.
 
De organisatie spreekt over de eerste massale sterfte onder wilde vogels door een infectie die grote delen van de Bondsrepubliek treft.
 
Een aantal jaren geleden stierven in Nederland duiven aan deze infectie die via snavelcontact wordt verspreid. Vogelbescherming Nederland heeft nu nog geen meldingen van besmette vogels.
 
Bron:  ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.