Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Massale meikevervlucht

  •  
03-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
189 keer bekeken
  •  
meikever1.jpg
Terwijl er jarenlang geen meikever te bekennen was, treedt de soort tegenwoordig zelfs als plaaginsect op. De populatie heeft zich vanaf de jaren negentig enorm opgebouwd. De vraag is of het net als in 1910 en 1960 ook weer ineens afgelopen zal zijn met deze grote aantallen meikevers, en of we hiervoor een oorzaak kunnen vinden.
Prima leefomgeving
Er vliegen weer veel meikevers; althans in de Achterhoek in de omgeving van Varsseveld. Van oudsher een gebied waar veel meikevers voorkomen. Het landschap rondom Varsseveld geeft de meikever blijkbaar een prima leefomgeving.
Eieren
Veel eiken en andere bomen om op te foerageren, hoge zandgrond met niet al te hoge grondwaterstanden zodat larven ’s winters diep de bodem in kunnen, en voldoende open plekken en vegetaties om eieren af te kunnen zetten.
Meikevers hebben bijzondere voelsprieten. Hier kun je er meer over lezen.
Lees verder op Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.