Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Massale duik in het vieze water

  •  
13-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwemmen_boeien_meer.jpg
Om klokslag 15.00 uur sprongen zondag 250 mensen verspreid over negen plaatsen in Nederland in het water. Op verschillende plekken in Europa gebeurde hetzelfde. De duikers gaven hiermee aan dat ze schoon oppervlaktewater willen, waar ze zonder gevaar voor eigen leven in kunnen springen.
In 2015 moet de waterkwaliteit in Europa sterk zijn verbeterd. Naast wet- en regelgeving hebben mensen daar ook een grote rol in. Dat wilden de springers extra op wijzen. Zij willen zeeën, rivieren en meren zonder troep en blauwalgen.
Het initiatief voor de zogeheten 'big jump' werd door de provinciale milieufederaties genomen. Zij werkten samen met waterschappen en gemeenten.
De big jump is in 2002 in Duitsland ontstaan. Elk jaar doen er meer landen mee. ,,Jammer dat het niet zo goed weer was, anders hadden we zeker meer deelnemers gehad'', aldus Erna Krommendijk van Milieufederatie Noord-Holland.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.