Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Markt voor biobrandstoffen dreigt in te storten

  •  
07-01-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
diesel.jpg
De markt voor biobrandstoffen staat op instorten. De grondstofprijzen zijn bijna verdubbeld, waardoor de productie van bio-ethanol en biodiesel niet meer kan concurreren met die van fossiele brandstoffen. Dat stelt Hein Aberson van het bedrijf SolarOil Systems uit het Friese Boyl, tevens voorzitter van de Europese organisatie voor pure plantaardige olie.
De koolzaadprijs bedraagt inmiddels 435 euro per ton. Daarbij is het niet meer rendale om deze tot biodiesel te verwerken, zelfs niet waneer de brandstof wordt vrijgesteld van accijns, aldus Aberson. Volgens hem dreigt de productie van biodiesel in Duitsland met 80% af te nemen. Duitsland is veruit de grootste producent van Pure Plantaardige Olie (PPO) en biodiesel. Vorig jaar ging het om ruim 4 miljard liter.

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.