Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Marijke Vos wil ,,prikkelende'' adviezen geven

  •  
16-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Marijke_Vos.jpg
Marijke Vos is de nieuwe voorzitter van het consumentenplatform van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Dat maakte het ministerie donderdag bekend.
Vos zat eerder voor GroenLinks in de Tweede Kamer en is wethouder in Amsterdam. Met het consumentenplatform wil ze prikkelende adviezen gaan geven, zo laat ze via het ministerie weten. Vos gaat zich vooral richten op voeding. ,,Consumenten staan steeds meer open voor duurzaamheid, klimaat, gezond eten en voedselveiligheid. Daar wil ik op inspelen.''
Het consumentenplatform adviseert het ministerie van LNV over zaken als vleesconsumptie, dierenwelzijn, duurzame vis, landschappen en genetische modificatie. Marijke Vos neemt de taken over van Annie Brouwer-Korf, de ex-burgemeester van Utrecht, die het platform zeven jaar leidde.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.