Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Marianne Thieme dierenbeschermer van het jaar

  •  
15-01-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mariannethieme.jpg
Marianne Thieme is maandag benoemd tot dierenbeschermer van het jaar. De Dierenbescherming prijst Thieme op deze wijze "voor haar rol als haas in de politieke dierenwelzijnsmarathon''.
Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, stelt dat de Partij voor de Dieren van Thieme er vrijwel dagelijks voor zorgt dat dierenwelzijn in de politiek aan de orde komt. "De partij functioneert als aanjager van het debat waardoor andere fracties niet kunnen achterblijven. Ook tijdens de behandeling van de twee laatste begrotingen van het ministerie van Landbouw zag je dat dierenwelzijn dankzij de Partij voor de Dieren een prominente plek kreeg. Dat was nog niet eerder vertoond.''
Dales wees er verder op dat de partij met succes met moties kwam om de Algemene Inspectiedienst (AID) meer te laten controleren en de verrijkte kooi voor leghennen te verbieden. En hoewel Thieme ervoor moet waken dat ze niet al te veel vragen stelt, zou Dales het prettig vinden als verantwoordelijk minister Gerda Verburg de vragen serieuzer zou beantwoorden dan nu. "Hoewel het haar niet altijd in dank is afgenomen door de minister of mede-Kamerleden, geven de vele vragen aan dat er nog veel zaken zijn die om opheldering en aandacht vragen.''
Thieme volgt SP-Kamerlid Krista van Velzen op als Dierenbeschermer van het jaar. De Dierenbescherming benoemt sinds 1981 een Dierenbeschermer van het jaar, andere bekende Nederlanders die Thieme voorgingen zijn onder anderen Loretta Schrijver, Ria Beckers, Koos van Zomeren, Harm Evert Waalkens, Joop van der Reijden, Hanja Maij-Weggen en Erica Terpstra.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.