Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Mansveld wil beter emissiesysteem

  •  
28-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
afvalverbranding_01.jpg
Staatssecretaris Wilma Mansveld van Milieu gaat in EU-verband wederom de vraag aan de orde stellen waarom een groot aantal rechten voor de uitstoot van CO2 niet van de markt wordt gehaald. Dat meldt Het Financieele Dagblad dinsdag.
Onaantrekkelijk
Volgens Mansveld kan een groot deel van de CO2-uitstoot worden opgedreven door schaarste te creëren, waardoor milieuvervuiling duurder en onaantrekkelijker wordt.
Debatprogramma
De hoop is dat het bedrijfsleven dan meer investeert in innovaties om uitstoot in te dammen. Dat zei de staatssecretaris maandag na afloop van het debatprogramma Newsroom van Het Financieele Dagblad en BNR.
Geen stimulans
De prijs voor het recht om een ton CO2 uit te stoten is volgens Mansveld tussen de 3 en 4 euro, zo laag dat er geen stimulans vanuit gaat voor het terugdringen van de uitstoot.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.