Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Mansveld naar Denemarken om klimaat

  •  
18-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groene_stroom.jpg
Nederland moet niet langer in het peloton blijven fietsen als het gaat om het klimaat, maar losbreken en aansluiten bij de kopgroep. Dat vindt staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu), die daarom maandag en dinsdag een bezoek brengt aan Denemarken.
Een vuist
,,Ik wil zowel op mondiaal als op Europees niveau samen met landen zoals Denemarken stappen zetten naar een duurzame toekomst. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder'', vindt Mansveld. Samen met Denemarken en andere Europese voorlopers wil ze een vuist maken in Brussel om afspraken te maken over minder uitstoot van broeikasgas CO2.
Windmolenpark
De staatssecretaris zal in Kopenhagen onder anderen spreken met de Deense ministers van Klimaat en Milieu. Ook zal ze een aantal werkbezoeken afleggen, onder meer naar een windmolenpark dat door inwoners van de Deense hoofdstad is opgezet.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.