Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

Mannen van de microscoop

15 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuut
Microscoop

© Bron: Pixabay

De Nederlandse wetenschap zou er totaal anders uit hebben gezien als vier Hollandse biologen in de 19e eeuw niet de wereld over waren getrokken. Robert-Jan Wille schreef een boek over hen: ‘Mannen van de microscoop’.
De vier ontwikkelingsbiologen trokken de wereld over en kwamen in aanraking met allerlei nieuwe wetenschappelijke technieken. Ze gebruikten de microscoop om onderzoek te doen aan ontwikkelingsstadia van verschillende plant- en diersoorten. Om op die manier, geïnspireerd door Darwin, sporen te vinden van evolutie. Dankzij de lobby van de vier kreeg Nederland in Den Helder een eerste zoölogisch station.
Mannen van de microscoop is een biografie over deze vier zo bepalende Nederlandse biologen: Pieter Harting, Ambrosius Hubrecht, Paulus Hoek en Melchior Treub. Bij het grote publiek behoorlijk onbekend en dat is zeer onterecht, wat schrijver Robert-Jan Wille betreft.
Boekgegevens
Titel: Mannen van de microscoop
Auteur: Robert-Jan Wille
Uitgeverij: Van Tilt
Pagina’s: 363
ISBN 978-94-600-4379-6
Reeds verschenen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's