Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Mannen betrapt met 27 kreeften

  •  
22-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
kreeft

© kreeft, bron: pixabay

Tijdens een controle in Noord-Beveland (Zeeland) heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) twee mannen betrapt die kreeften hadden opgevist uit de Oosterschelde. De NVWA vond 27 kreeften in de kofferbak van de auto van een duiker en zijn handlanger.
De kreeften, waaronder een aantal kuitdragende en ondermaatse, zijn teruggezet in de Oosterschelde. Een v rouwtjeskreeft dragen hun eitjes  nog ruim negen maanden met zich mee tussen haar zwempoten onder het achterlijf.  De NVWA heeft de duikuitrusting in beslag genomen. Beide mannen krijgen een proces-verbaal. Het is de tweede keer dat zij deze overtreding begaan.
Voor duikers is het verboden om kreeften uit het water te halen. Alleen beroepsvissers mogen onder voorwaarden tussen 1 april en 15 juli op kreeften vissen.
Bron: ANP

Meer over:

stropen, kreeft
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.