Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuwe seizoen start 26 maart 2021npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Manifestatie tegen verbreding A27

11 sep 2017
  •  
leestijd 1 minuten
asfalt

© asfalt, bron: pixabay

35 jaar geleden moesten 596 bomen plaats maken voor de A27 door Amelisweerd. Nu dreigen door de verbreding van de A27 opnieuw 800 bomen gekapt te worden. Kerngroep Ring Utrecht organiseert op 24 september een manifestatie tegen de verbreding van de A27 in Amelisweerd.  

Alternatieve oplossing fileprobleem

De manifestatie zal plaatsvinden aan de Koningsweg te Amelisweerd van 16.00 tot 18.00. Het vorige kabinet wil de komende acht jaar veel asfalt neerleggen. Dit zal resulteren in 1,2 miljard aan kosten en extra files tijdens deze acht jaar. Daarnaast dreigt een stuk bos van Amelisweerd opgeofferd te worden. Kerngroep ring Utrecht pleit ervoor dat deze 1,2 miljard euro wordt uitgegeven aan een alternatieve oplossing. Hierbij stellen zij voor te denken aan investeren in een beter fietspadennetwerk in de hele regio, snelle e-fietsen en een uitbreiding van het openbaar vervoersnetwerk. Daarnaast kan ook onderzoek gedaan worden naar een beloningsbeleid voor het mijden van de spits.  

Gevolgen verbreding A27

Extra asfalt bij steden werkt niet, daar zijn verkeerskundigen het over eens. Nieuw asfalt trekt meer verkeer aan. Het kan op punten files oplossen, maar deze files komen op andere verkeerspunten erbij. Het is momenteel slecht gesteld met de luchtkwaliteit in Nederland, deze oplossing voor het file probleem zou de luchtkwaliteit niet verbeteren. Kerngroep Ring Utrecht roept de kamer en het nieuwe kabinet op Utrecht lucht te geven en te investeren in oplossingen. 
Programma manifestatie in Amelisweerd.
Bron: Kerngroep Ring Utrecht

Meer over:

utrecht, wegen, asfalt

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar