Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Manifestatie: 'Schoon genoeg van kernenergie'

  •  
01-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Een coalitie van maatschappelijke organisaties en politieke partijen organiseren 16 april een landelijke manifestatie tegen kernenergie. Ook online kunnen mensen laten zien dat ze 'schoon genoeg van kernenergie' hebben, door een petitie te ondertekenen.
"Laat samen met ons zien dat Nederland schoon genoeg heeft van kernenergie. Dit kabinet moet kiezen voor een schone en veilige energietoekomst."
Dit kabinet kiest voor nieuwe kerncentrales en volgens de organisatoren dus voor onnodige risico's en levensgevaarlijk afval. De milieuorganisaties stellen dat nieuwe centrales tenminste 40 jaar vervuilende energie zullen leveren en al die tijd de overgang naar een groene energievoorziening frustreren. Greenpeace, Milieudefensie, WISE en de andere organisatoren zijn van mening dat kernenergie niet nodig is in Nederland omdat er genoeg schone alternatieven voorhanden zijn.
De manifestatie 'Schoon genoeg van kernenergie' vindt plaats op 16 april tussen 13.00 uur en 16.00 uur op de Dam in Amsterdam.
Foto: GP/Dithajohn

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.