Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Manifest van professoren

  •  
15-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hoogleraar Frank Berendse is één van de 79 hoogleraren die in een manifest hun ontzetting over het huidige kabinetsbeleid. Berendse vindt het onbegrijpelijk dat er wél op natuur en niet op agrarisch natuurbeheer wordt bezuinigd. Janine Abbring trok met Berendse de natuur in en kwam onderweg minister-president Mark Rutte tegen die ook door de natuur struinde.
Verkeerde prioriteiten
In totaal 79 hoogleraren hebben in een manifest hun ontzetting geuit over het huidige kabinetsbeleid. Niet alleen wordt er in hun ogen veel te fors bezuinigd op het natuurbeleid (van 500 naar 200 miljoen euro), maar worden ook de verkeerde prioriteiten gesteld. Hoogleraar Natuurbeheer en Plantenecologie Frank Berendse vindt het onbegrijpelijk dat er dan niet agrarisch natuurbeheer wordt bezuinigd. Wetenschappelijk is er namelijk geen enkel bewijs dat Agrarisch Natuurbeheer de afgelopen decennia heeft bijgedragen aan  verbetering van de natuur, stelt de hoogleraar.
Lees hier de hele open brief over het huidige natuurbeleid aan de leden van het kabinet Rutte-Verhagen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.