Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Mangroves Vietnam worden beschermd wetland

  •  
15-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mangrove_01.jpg
Het waterrijke mangrovegebied in het uiterste zuidelijke puntje van Vietnam heeft sinds zaterdag een internationale beschermde Ramsar status.
Zeldzame ottersoort
Het Nationaal Park is met 41.000 hectare twee keer zo groot als de stad Amsterdam. In het getijdengebied komen zo’n 200 vissoorten voor en bijna 100 vogelsoorten zoals de zwartkopibis en de zwarthalsooievaar. Ook leven vlak langs de kust de zeldzame ottersoort Lutra Sumatrana en andere zoogdieren zoals de krabbenetende makaak.
Oorlog in Vietnam
De mangroves van Ca Mau Cape zijn van oudsher van belang voor de bescherming van het achterland. Tijdens de oorlog in Vietnam in de jaren zeventig is een groot deel verwoest. Samen met de lokale bevolking is de laatste tien jaar een groot deel van het oorspronkelijke mangrovebos in het brakwatergebied hersteld.
Vijf waterrijke gebieden
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft de Vietnamese overheid ondersteund bij de aanvraag van de beschermde Ramsar status. Dit is een internationaal verdrag over de bescherming van wetlands die bestaat sinds begin jaren zeventig van de vorige eeuw. Inmiddels zijn 164 landen aangesloten. Vietnam heeft nu vijf waterrijke gebieden van internationale waarde.
Ecotoerisme
Nationaal Park Ca Mau Cape biedt met zijn vele zeldzame dieren en prachtige kustbossen veel perspectief voor ecotoerisme. Aan de ontwikkeling hiervan wordt de komende jaren gewerkt. De Ramsar status is hierbij een stevige steun in de rug.
Bron: wnf.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.