NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Man vangt 20.000 spreeuwen

26 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
spreeuw5_RuudSharp.jpg

© Foto: RuudSharp

Een man uit Maldegem in België heeft in een paar jaar ruim 20.000 spreeuwen gevangen. Hij ving de vogels om ze te doden en door te verkopen voor consumptie. Het proces tegen deze man is vorige week begonnen in de correctionele rechtbank in Gent.
20.000 spreeuwen
De Natuurinspectie van het agentschap Natuur en Bos in België heeft de boekhouding van de man in beslag genomen. Hieruit bleek dat de man in de afgelopen jaren meer dan 20.000 spreeuwen heeft gevangen en verkocht.
Illegaal
Spreeuwen zijn in België beschermde dieren. Het is dus illegaal om spreeuwen te vangen en te doden. Dit mag alleen als de dieren aantoonbare schade veroorzaken aan bijvoorbeeld een boomgaard. Dat was bij de man niet het geval. Het doorverkopen van de vogels voor consumptie is ook verboden.
“De dode spreeuwen die doorverkocht werden, belandden bij slagerijen die het niet zo nauw nemen met wetgeving. Of restaurants die de vogels opdienen als kwartel”. vertelt Jan Rodts van de Vogelbescherming Vlaanderen tegen Focus & WTV.
De man riskeert een boete van 5000 euro en een celstraf van enkele maanden.
Bron: Focus & WTV 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.