Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

'Man moet biefstuk vaker links laten liggen'

21 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
vlees kiloknaller

© Bron Pixabay

Het Voedingscentrum wil dat mannen de helft minder vlees gaan eten en om dat voor elkaar te krijgen is de instelling een campagne begonnen. Met 'Er is meer dan vlees' wil het centrum laten zien dat er alternatieven zijn voor bijvoorbeeld een malse biefstuk. “Vaker kiezen voor peulvruchten, noten en ei levert winst op voor je gezondheid én het milieu”, aldus het centrum.

Halve kilo minder

Het advies is niet meer dan 500 gram vlees per week te eten. Vooral mannen zouden minder vlees kunnen gaan eten. Waar vrouwen ongeveer 100 gram minder vlees per week kunnen consumeren, is dit voor mannen gemiddeld zeker 400 gram.

Gezondheid

Vooral minder bewerkt en rood vlees eten en bijvoorbeeld ei, noten en peulvruchten als vervanger kiezen, zorgt voor een lager risico op ziekten als kanker, diabetes type 2 en een beroerte, aldus het Voedingscentrum. En wie 100 gram minder vlees per week eet, verlaagt ook nog eens de milieu-impact met 7 tot 10 procent.
De campagne is de komende maand te zien via abri’s op NS-stations. Ook delen onder anderen rapper Dio en cabaretier René van Meurs via hun social media-kanalen hoe zij minder vlees eten.
Bron: ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.