Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Maleisisch tijgertje uit de kookpot gered

  •  
12-08-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_110290.jpg
Een Maleisische zakenman heeft een drie maanden oud tijgertje gered uit de kookpot van een Chinees restaurant in de hoofdstad Kuala Lumpur. De kok van het restaurant stond op het punt het dier te slachten en te verwerken in gerechten, vertelde S.H. Foo aan de krant The Star van vrijdag.
Foo zei dat hij van vrienden had gehoord dat het dier in de staat Pahang was gevangen en dat het naar het restaurant was gestuurd. ,,Ik was geschokt te horen dat zo'n prachtig dier als een tijger zou kunnen eindigen als niets meer dan een maaltijd. Het dier moet ten minste de kans krijgen om te leven en op te groeien in een natuurpark of een dierentuin, zeker omdat de diersoort bedreigd wordt.'' Hij betaalde het restaurant een bedrag dat hij niet wilde noemen en kreeg het tijgertje mee. Hij droeg het dier over aan de dierenbescherming. Deskundigen daar zeiden dat het diertje was uitgedroogd en besmet met parasieten. Na herstel krijgt het tijgertje onderdak in een centrum voor wilde dieren.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.