Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Malaria milieuvriendelijk uitroeien kan!

  •  
23-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Malariamug_04.jpg
Wageningen University start een campagne om malaria milieuvriendelijk uit te roeien op Rusinga in Kenia. Op Wereldmalariadag, donderdag 25 april, start Wageningen University met de installatie van ruim 4000 muggenvallen bij alle woningen op het Keniaanse eiland Rusinga.  
Ongevoelig
Willem Takken, leider van het onderzoek: “Uiteindelijk willen we malaria op Rusinga volledig uitroeien. En dat op een milieuvriendelijke en duurzame manier. Bij veel gebruik van insecticiden worden de muggen, die de verspreiders van de ziekte zijn, ongevoelig voor de middelen.”
Natuurlijke lokstof
De bestrijding van malaria is steeds lastiger en milieubelastender. Omdat ze in de aanpak een natuurlijke lokstof gebruiken, belasten ze het milieu niet en is het heel onwaarschijnlijk dat de muggen ‘resistent’ worden tegen het wegvangen.  
Zwetende mensen
De muggen hebben namelijk de aantrekking door de geurstof nodig om te kunnen overleven. Ze hebben mensenbloed nodig voor hun voeding. De muggen kunnen mensen vinden doordat ze de geurstof ruiken die zwetende mensen produceren.
Bron: Wageningenur.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.