Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Madrilenen laten auto niet staan ondanks smog

  •  
09-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_106784.jpg
De Madrilenen blijven autorijden ondanks een dringende oproep van de plaatselijke autoriteiten hun voertuig te laten staan vanwege smog. Het verkeer is vrijwel normaal dinsdag, berichtte het dagblad El País. De gemeente heeft maandagmiddag gevraagd vanwege de luchtverontreiniging, die een donkere deken over de miljoenenstad uitspreidt, de auto zo veel mogelijk te laten staan en het openbaar vervoer te nemen.
Een hogedrukgebied boven het Iberische schiereiland hindert de verspreiding van smog. Het voor de winter ongebruikelijke weertype lijkt tot vrijdag aan te houden.
Actiegroepen hebben opgeroepen tot drastischer stappen van de gemeente. De raadgevingen werken niet, volgens bijvoorbeeld Ecologistas en Acción (Ecologen in Actie). De groep overweegt juridische stappen te nemen omdat de gemeente verplicht zou zijn te zorgen voor gezonde lucht om in te ademen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.