Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Maatregelen Utrecht voor luchtkwaliteit

  •  
03-11-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_105703.jpg

© uitstoot vervuiling rook

De provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort en het Bestuur Regio Utrecht (BRU) gaan met een serie maatregelen de luchtvervuiling in de provincie Utrecht bestrijden.
Schonere bussen en wagenpark
De maatregelen, donderdag in Utrecht gepresenteerd aan staatssecretaris Van Geel (Milieu), omvatten onder meer het versneld schoner maken van bussen en de 'eigen' wagenparken, het verbeteren van de verkeersdoorstroming en het weren van 'vuile' vrachtwagens uit de binnensteden van Utrecht en Amersfoort. Ook komt er een onderzoek naar de mogelijkheden voor het verminderen van autoverkeer en het stimuleren van fietsgebruik.
Werkgevers nauw betrokken
Bij de voorbereiding van de maatregelen was ook het bedrijfsleven nauw betrokken. De werkgeversorganisaties en twee regionale Kamers van Koophandel zagen echter af van de ondertekening van de plannen. In een verklaring stellen zij dat de maatregelen weliswaar op de korte termijn soelaas bieden, maar op de langere termijn leiden tot meer vertragingen en blokkades in het verkeer.
Van Geel was blij met de maatregelen en verklaarde zich bereid om de overheden de helpende hand te bieden wanneer zij op problemen stuiten bij verbeteren van de luchtkwaliteit. De staatssecretaris doelde daarmee niet alleen op financiële ondersteuning maar ook op het aanpassing van wet- en regelgeving, indien dat nodig is.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.