Vroege Vogels

Maatregelen Defensie Vliehors laten op zich wachten

  •  
20-06-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_119156.jpg
Vijf dagen nadat staatssecretaris Van der Knaap (Defensie) had aangekondigd een deel van militair oefenterrein de Vliehors op Vlieland af te sluiten, is het gebied nog vrij toegankelijk. Tot afsluiting was besloten, omdat op de Vliehors mogelijk nog tientallen explosieven liggen.
,,We moeten die delen van de Vliehors afsluiten met hekken en dat kan niet zo snel. Ook komen er extra waarschuwingsborden, maar die moeten nog worden gemaakt'', aldus een woordvoerder van het ministerie maandag.
In februari concludeerde de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) dat op de schietrange talloze niet-ontplofte clusterbommen, ongeleide raketten en boordkanonnen liggen. Uit een onderzoek van TNO in opdracht van Defensie bleek ,,dat voor een klein deel van de Vliehors geldt dat de mogelijke aanwezigheid van niet-gesprongen explosieven niet is uit te sluiten'', zo schreef Van der Knaap donderdag aan de Tweede Kamer.
Volgens eilandbewoners zijn de delen die moeten worden afgesloten nog vrij toegankelijk voor bijvoorbeeld toeristen. ,,Maar die delen liggen aan de zuidzijde van de Vliehors en daar komen niet zoveel mensen'', aldus de Vlielanders.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.