Vroege Vogels

Maassluis op jacht naar loslopende kippen en hanen

  •  
11-04-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_155724.jpg
Inwoners van Maassluis hebben schoon genoeg van de kakelende kippen en kraaiende hanen die al jaren voor overlast zorgen. Naar aanleiding van aanhoudende klachten van omwonenden in de omgeving van Maassluis-West en Maassluis-Oost heeft de gemeente de Plagen Preventie Dienst (PPD) ingeschakeld om het loslopende gevogelte te vangen.
,,Vooral de herrie, zoals kraaiende hanen voor het ochtendgloren, zorgt voor veel overlast. Het speelt al jaren, alleen de afgelopen maanden zijn structureel meer klachten binnengekomen'', aldus een gemeentewoordvoerster dinsdag. De PPD begint vrijdag met de vangactie en zorgt dan voor vervangende onderkomens voor het gevogelte.
De kippen en hanen komen vermoedelijk uit een dierenparkje. Ze planten zich voort, maar ook laten bewoners die genoeg hebben van hun eigen kippen de dieren op straat achter. De woordvoerster kon niet zeggen hoeveel kippen en hanen de overlast veroorzaken.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.