Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Maak haast het klimaatbeleid'

  •  
10-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
CO2_4a9f99.jpg
Nederland en andere landen moeten haast maken met een effectief klimaatbeleid. Dat staat in een oproep van een coalitie van grote Nederlandse bedrijven, waaronder Shell en Unilever, schrijft Trouw.
De acht betrokken Nederlandse multinationals, verenigd in de Dutch Sustainable Growth Coalition, dringen donderdag in een verklaring op de website van VNO-NCW aan op een effectief wereldwijd beleid om CO2-uitstoot te verminderen. ,,Het is tijd voor een serieus en moedig initiatief om het klimaatprobleem aan te pakken. Het is nog niet te laat", aldus topman Paul Polman van Unilever.
De uitstoot van 1000 kilo CO2, kost bedrijven in de EU op dit moment slechts een paar euro aan emissielasten. Vooral de energiesector stoot wereldwijd enorme hoeveelheden van het broeikasgas uit. De coalitie pleit nu voor 'een effectieve CO2-prijs' omdat dit duurzame innovatie zal stimuleren.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.