Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

'Maak groene waterstof aspect energieakkoord'

31 mei 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eco groen auto

© bron: pixabay

Groene waterstof, gemaakt van water met gebruik van duurzaam opgewekte elektriciteit, zou een wezenlijk onderdeel moeten zijn van het Klimaat- en Energieakkoord. Dat zeggen drieëntwintig organisaties die samen de Waterstof Coalitie vormen.

Groene waterstof

De Waterstof Coalitie, een initiatief van Greenpeace Nederland, roept de regering op groene waterstof te stimuleren voor verdere verduurzaming van de energievoorziening. Vergroening van de industrie, energieopslag en flexibilisering van het net zijn speerpunten in het manifest. Dit is volgens de coalitie een effectieve oplossing om richting 2030 een forse bijdrage te leveren aan de daling van CO2-uitstoot.

Kosten dekken

De partijen vragen onder meer financiële middelen van de regering om het verschil tussen de kosten voor groene waterstof en het duurdere grijze niet duurzame alternatief te dekken. Naast Greenpeace zijn ook netbeheerders, industrie, energiebedrijven onderdeel van de alliantie. Ook TU Delft, TU Eindhoven en ondernemersorganisatie VNO-NCW zetten hun handtekening onder het manifest.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar