Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Lynx naar Engeland

  •  
01-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
251 keer bekeken
  •  
Lynx-3_Erwin-van-Maanen.jpg
De lynx keert terug naar Engeland. Lynx UK Trust werkt samen met de Rewilding foundation aan de herintroductie van het dier, die daar 1300 jaar geleden verdween. Volgend jaar zullen de eerste lynxen, afkomstig uit Europa, worden uitgezet. 
Enquête
Het project is onlangs van start gegaan en inmiddels breed uitgemeten in de Britse pers. Het initiatief is middels een enquête maatschappijbreed voor het voetlicht gezet, met overwegend positieve reacties en ‘groen licht’ vanuit het publiek en van belanghebbenden.
lynx-groot
Fotograaf: mhckok32. In een wildpark in Duitsland.
Uitgezet
De lynx kwam vroeger in Europa in bijna alle grote bosgebieden voor. Nu leven ze vooral in volwassen, dichtbegroeide naaldwouden en gemengde bossen, met veel bomen en een dichte ondergroei. In sommige bossen in West-Europa zijn ook opnieuw lynxen uitgezet. In Nederland is dat (nog) niet gebeurd, maar ze worden sinds 1997 wel eens in Limburg gezien.
lynx-2
Samenwerking
Op verzoek van de Lynx UK Trust werkt EcoNatura mee aan de realisatie van het nieuwe herintroductieproject voor de lynx op de Britse Eilanden. EcoNatura werkt middels de Rewilding Foundation faciliterende mee aan dit project door het samen brengen van ervaring op het terrein van lynx-herintroductie en -beheer, en het creëren van samenwerkingsverbanden, voor onder meer de acquisitie van jonge lynxen.
In april gaat zij samen met de Lynx UK Trust en een hoogleraar van de Universiteit van Cumbria naar het lynx-project in het Harz Gebergte in Duitsland, om van de opgedane ervaringen te leren. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.