Vroege Vogels

Luxe kinderkleding blijkt giftig te zijn

  •  
17-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dolcegabbana.jpg
De kinderkleding van internationale luxe-merken als Dior, Louis Vuitton, Versace en Dolce&Gabbana blijkt gevaarlijke gifstoffen te bevatten die hormoonverstorend zijn. Dat blijkt uit het nieuwste onderzoeksrapport van Greenpeace, dat zojuist is gepubliceerd.
'Deze merken hebben de mond vol van exclusiviteit en kwaliteit. Dit rapport bewijst dat ze hun klanten bedriegen met giftige leugens. Ze moeten hun productieketens zo snel mogelijk detoxen', zegt een woordvoerder van de milieuorganisatie.
Bij de productie van onze kleding - meestal in lagelonenlanden zoals Bangladesh en China - worden grote hoeveelheden gifstoffen gebruikt die vervolgens zonder pardon via pijpleidingen in lokale rivieren worden gedumpt. Maar ook bij ons in het westen komen de slecht afbreekbare gifstoffen in het oppervlaktewater terecht, na het wassen in de wasmachine. Dit is niet alleen desastreus voor ons water. Het brengt ook grote gezondheidsrisico's met zich mee voor de mens, in het westen én in de productielanden waar grote hoeveelheden mensen afhankelijk zijn van hun rivieren.
Grote merken als Nike, Zara, Levi's, G-Star Raw en Primark hebben al beloofd hun leven te beteren. Nu de luxepaardjes nog.
Meer informatie op The King is Naked .
Bron: Greenpeace
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.