Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Luipaard doodde al 5 Nepalezen

  •  
09-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_108966.jpg
Een luipaard in Nepal heeft een 14-jarig meisje, dat gras aan het maaien was, doodgebeten en verscheurd. Dit dier heeft inmiddels al vijf dodelijke slachtoffers gemaakt in slechts 2 maanden, zei de politie donderdag. Eerder at het een 35-jarige zwangere vrouw en drie kleine meisjes al gedeeltelijk op.
Pancheshwor
,,De luipaard terroriseert de bewoners van het dorp Pancheshwor al langer'', vertelde een politiewoordvoerder. De politie kan niet veel doen. Volgens de wet mag het dier niet worden doodgeschoten. Een verzoek om de luipaard dan maar over te dragen aan een dierentuin is ook afgewezen.
Nieuwe slachtoffers
De bewoners vrezen nieuwe slachtoffers. ,,We zijn bang om nog alleen te lopen'', zei het hoofd van de lokale basisschool. ,,De luipaard moet snel gepakt worden''.
Conflict
In het zuiden van het Himalaya-land Nepal leven meerdere luipaarden. Ze komen vaker in conflict met mensen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.