Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Luidruchtige aalscholver | Zelf Geschoten

  •  
09-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
782 keer bekeken
  •  

"Deze twee aalscholvers zaten rustig te poetsen en dutten totdat één van de twee zich ineens luidkeels liet horen", schrijft Agna Prins. Aalscholvers produceren lage keelklanken. Vooral kolonies kunnen erg luidruchtig zijn. Gefilmd door Agna Prins in Eindhoven.

Gespreide vleugels

Aalscholvers staan bekend om het typerende gedrag dat ze met hun vleugels gespreid staan te drogen. De aalscholver lijkt een zwarte vogel, maar eigenlijk is zijn verenkleed grotendeels een diepe bronsgroene kleur. En elk veertje van de bovenvleugels heeft een subtiel zwart randje. Dit geeft de aalscholver een ‘geschubd’ uiterlijk.

Aalscholver_drogen_jaapharm

© Fotograaf: jaapharm

Vette paling

Gulp! Deze aalscholver heeft een vette paling te pakken. Hoewel de paling wild spartelt verdwijnt hij al snel in één geheel in de maag van de aalscholver. Gefilmd door Inge Scheper in Lauwersmeer.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.