Vroege Vogels

Lucht Teheran sterk vervuild

  •  
08-12-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_154325.jpg
De inwoners van de Iraanse hoofdstad Teheran mogen de komende twee dagen niet naar hun werk. De overheid hoopt hiermee de luchtvervuiling te verminderen in de stad met tien miljoen mensen. Overtreders van het verbod krijgen een boete, zei het hoofd van de politie woensdag.
De lucht in de stad is al dagen sterk vervuild. Een groeiend aantal inwoners heeft last van astma, allergieën en ademhalingsproblemen. Omdat het vrijwel windstil is, is de smoglaag extreem dik. Zieken en ouderen waren al gevraagd binnen te blijven. De scholen zijn gesloten.
Er rijden in Teheran meer dan twee mijoen auto's en dat aantal neemt sterk toe doordat het openbaar vervoer niet alle delen van de stad bereikt. De meeste auto's zijn meer dan twintig jaar oud en rijden op goedkope vervuilende benzine. Als de maatregel van woensdag niet voldoende werkt, dan denkt de politie eraan om auto's met oneven en even nummerbordcijfers op aparte dagen te laten rijden.

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.