Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Louise Vet bekroond met Honorary Membership

1 sep 2017
  •  
leestijd 2 minuten
louise_vet.jpg
NIOO-directeur en hoogleraar Louise Vet ontvangt dit jaar de hoogste eer van de  British Ecological Society . Dit ' Honorary Membership ' erkent uitzonderlijke bijdragen op internationaal niveau aan het vergaren, communiceren en uitdragen van ecologische kennis en oplossingen. Andere mensen die op dit moment zo'n erelidmaatschap hebben zijn bijvoorbeeld Dame Georgina Mace en Sir David Attenborough.

Het gezicht van de ecologie

Vet is een bioloog met een brede interesse in ecologie en evolutie. Zij is niet alleen een excellent wetenschapper, maar zeker de laatste jaren, ook een zeer maatschappelijk betrokken persoon die de grote waarde van de natuur voor onze menselijke economie en welzijn benadrukt.   
Daarnaast is Vet is een bekende verschijning in Nederland. Zo is ze voorzitter van het Nederlandse ecologen-netwerk NERN - waarin alle Nederlandse onderzoeksscholen en -instituten op het gebied van ecologie, evolutie en biodiversiteit samenwerken. Maar ook door haar vele outreach projecten en (media)optredens bereikte ze een groot publiek met haar boodschap om ecologie en economie te verbinden. Vet wordt daarom vaak het 'nationale gezicht van de ecologie' genoemd, of 'de duurzaamste professor’.   

Goed voor de maatschappij

Volgens de BES heeft het werk van de Louise Vet veel bijgedragen aan de wetenschap, maar ook aan de hele maatschappij. President van de Society Prof. Sue Hartley stelt: "We hebben een lange historie van ondersteuning van onze academische gemeenschap wereldwijd en van het erkennen van excellentie in alle stadia van een carrière. Ecologische kennis kan helpen om een aantal van de meest dringende uitdagingen van de hedendaagse menselijke samenleving aan te pakken."
Bron: Nederlands instituut voor ecologie 

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.