Vroege Vogels

Loslopende hond jaagt schapen de dood in

  •  
26-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
140 keer bekeken
  •  
Rozenn Le Buhan

© Bron Goois Natuurreservaat

Afgelopen weekend zijn er in Zanderij Crailoo twee schapen van het Goois Natuurreservaat gebeten, en opgejaagd door een loslopende hond. De schapen werden door voorbijgangers in het water gevonden.
Een aangeslagen schaapherder Rozenn Le Buhan vertelt dat deze schapen vorig jaar geboren zijn, en de wintermaanden op deze plek doorbrengen.
‘Je doet je best om alles gezond te houden, en hoopt dat ze jaren mee kunnen lopen met de kudde. En dan dit….’
Het is niet de eerste keer dat loslopende honden schapen de dood injagen. Vorig jaar verloor het Goois Natuurreservaat ook al meerdere schapen op deze manier. Volgens beheerder begrazing en veeverzorging Johan Griffioen kan het onmogelijk een wolf geweest zijn; ‘Een wolf jaagt zijn prooi nooit het water in, en dat is hier wel gebeurd. Verder zijn er nergens sporen of uitwerpselen gevonden die duiden op een wolf.’
In bijna alle natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat zijn honden van harte welkom, omdat het belangrijk is dat iedereen van dit fantastische natuurgebied kan genieten. Maar het Goois Natuurreservaat wil alle hondenbezitters oproepen om hun honden, in gebieden waar gegraasd wordt, aangelijnd te houden. Bij de ingang van elk gebied staat op borden duidelijk aangegeven of honden aangelijnd moeten worden, of vrij los mogen lopen.
Doden schapen

© Bron Goois Natuurreservaat

Meer over:

schapen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

WillemN
WillemN27 mrt. 2019 - 18:53

Het is vooral de onwetendheid, en gemak zucht, dat doet mijn hond niet, hij is anders zo lief. En kennen eigenlijk niet eens hun eigen hond, als hij ineens in zo`n situatie te recht komt. En dan is het te laat 9 van de 10 hebben nooit een opleiding gehad en derhalve ze luisteren nergens na. afmaken, als de mogelijkheid weer voorkomt gebeurd het weer. Schade niet op een verzekering kunnen verhalen. Het verhaal wordt dan toch vaak omgedraaid "maar voor schade" ben je toch verzekerd, waar betalen we anders premie voor !  !    

bomendromer
bomendromer27 mrt. 2019 - 16:29

Voor mij hoeft de wolf niet te komen, maar ik wist al lang dat het vooral honden zijn die schapen doden. Het gebeurde vaker bij het Oriëntaals museum waar ik vrijwilligster was bij de dieren. Vreselijk, zomaar je honden los te laten lopen. Arme onschuldige schapen.

annawerners
annawerners27 mrt. 2019 - 13:15

Afschuwelijk! Houd svp uw hond aan de lijn zoals de borden voorschrijven. (Ik ben overigens blij dat het niet om een wolf gaat!)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.