Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Lopend naar klimaattop

12 nov 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
urgenda_02.jpg
Al bijna twee weken wandelt Marjan Minnesma, directeur van duurzaamheidsorganisatie Urgenda, elke dag een kleine 30 kilometer richting de grote wereldwijde Klimaattop, die eind deze maand begint in de Franse hoofdstad. Een tocht met hobbels en veel blaren. Met ‘The Climate Miles’ vraagt ze aandacht voor de actie die nodig is om de klimaatverandering tegen te gaan. Elke dag lopen er promimenten met Minnesma mee, zoals oud politica Femke Halsema, actrice Katja Schuurmans en cabaretier Pieter Derks. 
Aanleiding is de 21e Klimaattop (COP21) in Parijs , die eind november begint. De regeringsleiders van bijna 200 landen moeten daar samen tot een akkoord komen hoe ze de opwarming van de aarde onder de twee graden gaan houden. 
Urgenda won eerder dit jaar de Klimaatrechtszaak tegen de staat. Nederland moet van de rechter een minimale CO2-reductie realiseren van 25% voor 2020. Het kabinet is in beroep gegaan tegen de uitspraak.
Meelopen
De route loopt langs zo veel mogelijk treinstations, zodat iedereen gemakkelijk kan aanhaken. Elke dag vertrekken ze om 9:00 uur en lopen een etappe van ongeveer 20 kilometer naar de volgende plaats. Onderweg bezoeken ze duurzame initiatieven en koplopers. Dagelijks laten ze met de speciale gast een Milestone achter met een boodschap of wens.
milestone

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar