Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Longartsen: gevaar van vieze lucht wordt onderschat

  •  
12-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Smog autoweg

© Bron: pixabay

Bijna 170 longartsen en het Longfonds sturen dinsdag een brandbrief aan de Tweede Kamer. In de brief benoemen ze dat het gevaar dat mensen ziek worden of dood gaan door vieze lucht 'ernstig wordt onderschat'. Dit meldt het AD.

Maatregelen

De longartsen en het Longfonds roepen de Kamerleden op nog deze week maatregelen te treffen tegen vieze lucht. "Als artsen doen wij er alles aan om mensen weer gezond te maken, maar het liefst zouden wij natuurlijk willen dat mensen helemaal niet ziek worden. Daar kunnen wij niet voor zorgen, maar dat kunt u wél", benadrukken de 169 longartsen tegenover de Kamerleden.

Schade

De 'enorme gezondheidsschade' is volgens de longartsen niet alleen een probleem voor de volksgezondheid. "4,5 miljoen dagen werk worden jaarlijks verzuimd door gezondheidsproblemen veroorzaakt door luchtvervuiling. De directe en indirecte kosten lopen in de miljarden."
Bron: ANP

Meer over:

smog, longarts
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.