Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Londen keurt bouw kerncentrale goed

15 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
nuclear-smoke-1472559.jpg
De Britse regering heeft het Franse energieconcern EDF donderdag toestemming verleend een nieuwe kerncentrale in Engeland te bouwen met Chinese financiering. De regering heeft daar wel nieuwe voorwaarden aan verbonden, waarmee een eventuele verkoop van het meerderheidsbelang van EDF zowel voor als na de oplevering kan worden voorkomen.
De kerncentrale moet verrijzen in Hinkley Point, aan het Kanaal van Bristol. Het wordt de eerste nieuwe kerncentrale in Groot-Brittannië sinds twintig jaar. Met de bouw is ruim 21 miljard euro gemoeid, waarvan twee derde voor rekening van EDF en een derde voor China. Dezelfde constructie moet volgens de plannen ook bij twee andere kerncentrales worden toegepast, in Sizewell en Bradwell.
Volgens de BBC moet die laatste centrale worden gebouwd volgens een Chinees ontwerp. Met zijn deelname aan het project hoopt China ook toegang te krijgen tot de markt in andere landen.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.