Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Lokaal veel overlast muggen

  •  
17-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mug_22.jpg
Lokaal is sprake van overlast door veel muggen. Dat heeft alles te maken met de bijzondere weersomstandigheden dit jaar in Nederland, aldus insectendeskundigen Arnold van Vliet en Sander Koenraadt van de Wageningen Universiteit (WUR) vrijdag. Wespen daarentegen zijn er dit jaar veel minder.
Vochtig warm weer
Muggen komen razendsnel tot wasdom in stilstaand water bij hoge temperaturen. Het heeft de laatste weken op veel plekken hard geregend, waardoor regentonnen, gieters en vijvertjes in tuinen vol water staan. Nu het warm is en mogelijk tropisch wordt in het weekeinde, zullen er veel muggen zijn volgens Koenraadt.
Lokaal
Op een aantal plaatsen in het land zijn de afgelopen maand al veel muggen gemeld, terwijl het op andere plekken nog erg meevalt. Vorig jaar was er pas begin oktober een piek in de muggenoverlast doordat de nazomer heel warm was na koele, vrij natte zomermaanden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.