Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ljippen & wilsters

  •  
08-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kievit_15.jpeg
Terwijl het broedseizoen van de kievit nu echt is begonnen komt er een boek uit over de hele familie van plevierachtigen. Wereldwijd zijn er zo’n 70. De bekendste zijn de kievit (Ljip in het Fries) en de goudplevier (Wilster). Enkele tientallen vogelaars schreven samen een boek over deze bijzondere vogelfamilie. Van de grijskopkievit tot de zwartkopplevier, van de krokodilwachter tot de prairieplevier.
Opsporen en observeren
Onder de auteurs bekende vogelaars als Albert Beintema, Theunis Piersma, Nico de Haan en de Engelse Steppekievit-kenner Robert Sheldon. Ze zwierven over de hele wereld met als doel het in de natuurlijke biotoop opsporen, observeren en fotograferen van bepaalde soorten uit de vogelfamilie van de plevierachtigen. Beintema schreef over de prairieplevier, de herdersplevier en de Sint Helenaplevier.
Titel: Kieviten en Plevieren, Ljippen en Wilsters
Auteur: Sake Roodbergen, Albert Beintema, et al.
Uitgegeven door: Wijdemeer
ISBN: 978-90-818521-7-3
Pagina's: 304
Prijs: 25,00
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.