Vroege Vogels

Living Lab helpt natuurboeren

  •  
23-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blaarkop.jpg
Natuurinclusieve landbouw is het toverwoord als het gaat om het behoud van weidevogels. Living Lab, een project van o.a. de provincie Friesland, ondersteunt boeren die hun bedrijfsvoering zodanig willen veranderen dat die gaat bijdragen aan een rijke biodiversiteit, zonder dat de boer aan inkomen verliest.
Living Lab praat met boeren 'aan de keukentafel', om samen met hen te zorgen voor meer biodiversiteit op het Friese platteland.

Natuurinclusief boeren

Auke Stremler uit Jorwert is negen jaar geleden omgeschakeld van gangbare landbouw naar natuurinclusief boeren. Tot die tijd boerde hij heel intensief met weinig land en veel melk per koe. Vervolgens is hij van heel intensief naar heel extensief boeren zijn gegaan, met oog voor de natuur en weidevogelbeheer. Sinds een jaar mag hij zich ook biologisch boer noemen.
Op zijn ‘natuurboerderij’, zoals hij het zelf noemt, hoor je de grutto roepen en nestelt de kievit midden tussen onze blaarkoppen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.