Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

LIVE optreden van Lavinia Meijer

16 apr 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Lavinia-Meijer_08_Photo-Corbino-2013-1024x1024.jpg
Wie 'harp' zegt, zegt Lavinia Meijer. De met veel prijzen gelauwerde snaarkunstenares heeft het fascinerende instrument prominent op de kaart gezet. Ze speelt wereldwijd op allerlei podia en zondag  - en daar zijn we trots op – komt ze bij ons langs.
Meijer speelde als soliste bij orkesten als het Residentie Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Radio Kamer Orkest en het Israel Philharmonic Orchestra. Voor haar vijfde album 'Einaudi by Lavinia' bewerkte ze stukken van Ludovico Einaudi, bekend door zijn muzikale bijdragen aan films als ‘Les Intouchables’ en ‘Black Swan’.
Lavinia Meijer won in 1997 de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours (1997) en diverse prijzen op het Internationaal Harpconcours in Lausanne. In 2012 won Lavinia Meijer de Publieksprijs van de Edisons, voor haar cd ‘Fantasies and Impromptus’.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.