Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Live muziek van Wood & Winds

  •  
24-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zondag krijgt Vroege Vogels in het Capitool bezoek van een muzikaal duo dat een heel palet aan instrumenten bespeelt: de marimba, saxofoon, klarinet, dwarsfluit en percussie. Werner Janssen en Peter Wilms zijn samen Wood & Winds en speelden eerder bij het Concertgebouw Orkest en het Metropole Orkest. De muziek, die ze zelf schrijven, is deels geïnspireerd op de natuur.
Begin juni is de presentatie van hun nieuwe CD ‘Cycles’. De nummers op de CD variëren van klassiek en jazz tot Afrikaans.
Slagwerker Peter Wilms was in binnen- en buitenland te beluisteren bij het concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch. Hij specialiseerde zich in West-Afrikaanse percussie.
Rietblazer Werner Janssen treedt regelmatig op bij het Metropole Orkest, waarmee hij  met jazzgrootheden als Toots Thielemans, Herbie Hancock en Path Metheny speelde.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.