Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Live muziek van het Van Amsterdam duo

27 mrt 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Van_Amsterdam_duo_1.jpg
Ze zijn broer en zus en vormen al 10 jaar een bijzonder muzikaal duo. Vincent en Jeanine van Amsterdam zijn samen – hoe kan het ook anders - het Van Amsterdam duo . Vincent op accordeon en Jeanine op viool.
Broer en zus begonnen hun muzikale samenwerking in 2004. Op hun repertoire staan werken van o.a. Bach, Vivaldi, Schnittke, en Piazzolla. In 2011 bracht het Van Amsterdam duo haar eerste CD uit onder de naam “A Flight Beyond The Time”. Op de CD staan duowerken alsmede solo repertoire van Vincent van Amsterdam.
Het Duo won al diverse concoursen in binnen en buitenland. Op het Nationaal Accordeon Concours in 2005 en 2006 behaalden het Van Amsterdam Duo de 1e en 2e prijs. In 2009 waren Vincent en Jeanine één van de finalisten op het Prinses Christina Concours regio West. Daarnaast behaalden zij in maart 2009 wederom een eerste prijs op het Nationaal Accordeon en Kamermuziek Concours in Amstelveen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.