Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Live muziek: Janos en Gilles

  •  
25-01-2008
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
janosengilles.jpg
Een duo met een geweldige intensiteit en swing. In strakke sets en uitbundige improvisaties buitelen deze zeer veelzijdige muzikanten over elkaar heen. Stevig geworteld in Ierse muziek en Bluegrass brengen zij een programma waarbij de luisteraar het ene moment euforisch op het puntje van zijn stoel zit om het andere moment diep geraakt te worden door de veelal zelf geschreven liederen en instrumentale stukken. De persoonlijke sfeer wordt versterkt door de ontspannen podiumpresentatie van het duo.
In november 2007 hebben zij hun eerste gezamenlijke cd uitgebracht. Folkforum.nl schreef hierover: 'Qua sferen gaat het breed, van stuwend en swingend tot aangrijpend en melancholisch. Altijd klinkt het puur en spat het speelplezier van de interactie tussen de twee af. Viool, gitaar en mandoline worden zowel met een aanstekelijke drive gespeeld als met kippevel genererende subtiliteit.'Of op zijn Vlaams: 'ik zal het maar direct in de groep gooien: Janos & Gilles zijn instrumentale klasbakken. De beheersing van hun instrumenten ligt mijlenver boven de middelmaat', kortom 'Straffe kost!'
Beide muzikanten hebben reeds hun sporen verdiend in andere combinaties. Janos Koolen (mandoline, gitaar, zang) is een muzikale duizendpoot - hij speelt tevens banjo, klarinet en toetsen, studeerde muziekwetenschap in Utrecht - en is uitstekend thuis in Amerikaanse Bluegrass en Ierse muziek. Zijn vrijheid en drive zijn enorm. Hij is een zeer gewild muzikant en speelt onder meer met Danny Guinan, Spoor en Kaz Lux. Zie ook zijn eigen website.
Gilles Rullmann (viool, gitaar, zang) speelt viool met een zeldzaam soepele swing en diepgang. Al van jongs af aan met Ierse muziek bezig en vele langdurige bezoeken aan Ierland maakten hem tot een voortreffelijk violist. Hij speelde onder andere met het trio Gerry Murray, Philip Masure en Gilles Rullmann, de band Tjane en speelt nog altijd in Maalstroom.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.