Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Live muziek: Izhar Elias

  •  
02-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Heel zelden is er een (semi-) klassieke muzikant live te horen in Vroege Vogels. Deze zondag speelt gitarist Izhar Elias een aantal nummers van Giachino Rossini in de mooie ambiance van het Capitool. De muziek, vertolkt op Guadagnini gitaar komt uit de opera Semiramide
Onlangs verscheen van Izhar Elias de dubbel CD 'Semiramide', een opera voor een enkele gitaar. Het is  een verhaal vol spanning, hartstocht, list, bedrog en verrassingen! Koning Nino van Babylon is vermoord. De spanning stijgt ten top als met donderend geweld de geest van de vermoorde koning ten tonele verschijnt. Zullen de moordenaars worden ontmaskerd? Op virtuoze wijze weet Giuliani dit spannende en wonderlijke verhaal over koningin Semiramide en koning Nino op de gitaar uit te beelden.
Dit zijn niet eerder opgenomen bewerkingen van Gioachino Rossini's opera door tijdgenoot Mauro Giuliani, gespeeld op een origineel Italiaans instrument uit 1812.
Meer informatie over deze gitaaropera is vinden op www.rossiniopera.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.