Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Lintjesregen voor dierenbeschermers

  •  
05-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
drentse_patrijs_02.jpg
De dierenheld van 2009 waadde door een ijskoud duinmeer en trotseerde een agressieve zwaan om een hondje van de verdrinkingsdood te redden. Op dierendag kreeg de 44-jarige Robin Koopman uit Zandvoort naast de heldenstatus een trofee uitgereikt van de Dierenbescherming.
De Dierenbescherming koos zondag voor de vijfde keer de dierenheld van het jaar. De huldiging was tijdens een feestavond in de Rode Hoed in Amsterdam, waar ook andere mensen die zich hebben ingezet voor dieren een lintje kregen van de Dierenbescherming.
De heldhaftige reddingsactie van Koopman vond afgelopen winter plaats. De man zag in een wak van een bevroren duinmeer een hondje wanhopig rondzwemmen. Een zwaan joeg het beest op, kennelijk duldde de vogel de hond niet in zijn territorium. Onverschrokken schoof Koopman op zijn buik over het ijs, trok het hondje er op en zakte er toen zelf door. Al wadend bereikte hij uiteindelijk de oever. Daar was het hondje inmiddels in de armen gesloten door zijn baasje.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.