Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Limburgs waterschap gaat bevers afschieten

  •  
24-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
Bever kroos

© Fotograaf: huubreulen

Vijftien jaar nadat de eerste bevers in Limburg werden uitgezet, laat Waterschap Limburg een aantal van de beschermde dieren afschieten. Het gaat om 'minstens twee en minder dan tien dieren', bevestigt bestuurder Har Frenken van het Waterschap.
Limburg is de eerste provincie waar de bevers worden afgeschoten. Volgens het Waterschap Limburg richten de bevers veel schade aan op natuur- en landbouwgronden en graven ze gangen in dijken. De veiligheid bij hoogwater in Milsbeek zou in gevaar zijn door het geknaag van bevers in de Maasdijk.
Het vangen en doden van de eerste beverfamilie is nog niet afgerond. Het waterschap probeert andere bevers uit dezelfde familie te vangen en te verplaatsen. "Eerst proberen we ze "weg te pesten". Als dat niet lukt, schieten we ze dood", aldus Frenken. 
Het doden van de bevers gebeurt onder strikte voorwaarden met de provincie en natuurorganisaties. De Partij voor de Dieren vroeg toenmalig minister Henk Kamp van Economische Zaken om in te grijpen en het doden van bevers te verbieden, maar Kamp weigerde dat.
Bron: ANP, de Gelderlander, NOS

Meer over:

bever, limburg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.