Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Limburgs water is te vies

  •  
20-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
beek_zuid_limburg_van_creatief.jpg

© Fotograaf: creatief

Het water in beken en plassen in Midden- en Noord-Limburg bevat te hoge hoeveelheden verontreinigende stoffen. Water dat Limburg uitstroomt naar andere provincies is te vies. Het waterschap Peel en Maasvallei laat vrijdag weten 155.000 euro uit te trekken om te onderzoeken hoe dat kan, en waar de verontreiniging vandaan komt.
Verbetering zet niet door
De afgelopen twintig jaar is de kwaliteit van het oppervlaktewater weliswaar verbeterd. Maar de laatste tijd lijkt daar de klad in te komen. De verbetering zet niet door en de plassen en beken zijn nog te vies. Het schap probeert te achterhalen welke bronnen bijdragen aan de verontreiniging. Dat kan een rioolzuivering zijn, kanalen en rivieren, landbouw, de eigen bewoners of instroom uit België, Frankrijk en Duitsland.
Maatregelen
“Met de resultaten van dit onderzoek kunnen wij betere maatregelen afwegen en overleg voeren met andere partijen in en om Limburg”, zegt voorzitter Ger Driessen van het schap. “Met als uiteindelijk doel onze beken en plassen gezond te maken.”
Het waterschap onderzoekt ook hoeveel verontreinigende stoffen benedenstrooms de rest van het land instromen vanuit Limburg. Met die gegevens kunnen andere waterschappen en Rijkswaterstaat aan de slag.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.