Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Limburg trekt ruim 23 miljoen uit voor natuur_24_04_2014

  •  
24-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
limburg_zuid.jpg
De provincie Limburg trekt ruim 23 miljoen euro aan subsidie uit voor natuurbeleid. Limburg verdeelt de natuur voortaan in drie categorieën: goud-, zilver- en bronsgroen. Dat heeft de provincie donderdag bekendgemaakt. Het geld is onder meer bedoeld om grond te kopen en extra maatregelen ter compensatie van stikstofuitstoot. Daarnaast is er geld voor het beschermen van soorten en natuurinrichting.
De parels van de Limburgse natuur krijgen voortaan de kwalificatie goud. De provincie noemde de drie nationale parken en gebieden met beschermde vogels als kanshebber. Natuurgebieden met agrarisch natuurbeheer en recreatief groen krijgen de kwalificatie zilver of brons. Deze drie kenmerken vervangen de huidige verdeling in 50 natuurtypes.
De provincie heeft dit afgesproken met natuurorganisaties, terreinbeheerders en particuliere grondbezitters. In die afspraak is ook geregeld dat natuurbeheerders pas plannen mogen maken met een stuk grond als deze is opgekocht. Dan weet je zeker dat de plannen ook uitgevoerd kunnen worden, zei gedeputeerde Patrick van der Broeck donderdag. ,,We hebben het natuurbeleid vereenvoudigd'', zei hij.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.