Vroege Vogels

Lijsttrekkers langs Groene Meetlat: GroenLinks

  •    •  
03-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Jesse_Klaver

© Henny Radstaak 2017

Wat beloven de zittende politieke partijen te doen aan natuur en milieu na de verkiezingen? Hoe concreet zijn hun beloftes? De weken vóór 15 maart 2017 leggen we in Vroege Vogels de lijsttrekkers langs de Groene Meetlat. Een drietal deskundigen hebben de verkiezingsprogramma's beoordeeld op natuur, landschap, milieu, klimaat, duurzaamheid en dierenwelzijn. Hoogleraar natuur- en landschapsbeheer Geert de Snoo, directeur van Milieudefensie Donald Pols en dierenrechtdeskundige Dirk-Jan Verdonk hebben de verkiezingsprogramma's minutieus doorgelicht en op basis van hun bevindingen legt Vroege Vogels de lijsttrekkers langs de Groene Meetlat.
Vanochtend lijsttrekker Jesse Klaver van GroenLinks. Met hem zijn we op een plek waar hij in zijn vrije tijd graag vertoeft: het strand bij Den Haag.

Meer over:

verkiezing
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Jan Juffermans
Jan Juffermans10 feb. 2017 - 16:54

Beste Karin Hofker, Je zorgen kan ik goed begrijpen, maar ...  Onlangs heb ik een 'stukje' geschreven om hopelijk ook jou te kunnen overtuigen dat we die molens toch maar een tijdje moeten gedogen. Ze gaan ook weer een keer weg. Zie mij redenering via deze link: http://www.husserl.nl/index.php/publicaties/ongerijmd Hartelijke groet, Jan Juffermans

janv
janv5 feb. 2017 - 23:49

Persoonlijk ken ik de situatie van dat natuurgebied niet. Waar ik wel overtuigd van ben, dat als we geen groene milieuvriendelijke energie gaan opwekken en geen energie besparing doen, dan verdwijnt dat natuurgebied sowieso!!!

Karin Hofker
Karin Hofker5 feb. 2017 - 13:39

Jesse Klaver heeft zijn mond vol over natuurbehoud. Dan mag hij wel eens zijn ogen open doen voor hoe het werkelijk toegaat in zijn woonomgeving.De Natuur en Milieufederatie ZH, olv twee Groenlinks gezinden (1 is zelfs ook fractievoorzitter van GL Hilversum), willen windturbines in natuur en recratiegebied de Balij neerzetten. De Balij, een natuur en recreatiegeid in de Randstad, dichtbij Zoetermeer en Den Haag. De NMF heeft totaal geen moeite met inleveren van natuurwaarden voor windenergie. Ze vinden het een prima plan om het klimaat te redden (en hun eigen portemonnaie). De opbrengst van de turbines willen ze gebruiken om elders natuur te ontwikkelen en om hun bureaukosten te dekken.

janjoost
janjoost5 feb. 2017 - 12:48

Groen RECHTS - Jezus

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.