Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Liesbeth van Tongeren

6 mrt 2009
  •  
leestijd 1 minuten
Tegenwoordig staat Greenpeace Nederland onder leiding van Liesbeth van Tongeren. Met haar achtergrond in het internationaal recht en conflictbemiddeling is ze geen typische actievoerder. En dat zegt misschien wel iets over waar Greenpeace nu staat. De milieuorganisatie, bekend om zijn acties, verschijnt steeds vaker aan de onderhandelingstafel.
Een terugblik op het directeurschap en een blik vooruit.
Sinds 2003 is Liesbeth van Tongeren directeur van Greenpeace Nederland. Na een studie internationaal recht in Amsterdam, ging Van Tongeren naar Australië. Daar was ze directeur van organisaties voor daklozen, vluchtelingen en mishandelde vrouwen. Ook was ze oprichter en directeur van een centrum voor vreedzame conflictbemiddeling. Terug in Nederland werkte ze bij de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam. Ook was ze directeur van een vrouwenopvang en Sociale Dienst.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.