Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Liegebeestverkiezing 2016 van start

  •  
09-09-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Wakker-Dier-2.jpg
Vandaag nomineert Wakker Dier vijf kandidaten voor de Liegebeestverkiezing van 2016. Met de Liegebeestverkiezing worden ieder jaar producenten ontmaskert die consumenten om de tuin leiden met mooie praatjes over dierenwelzijn.

De Liegebeesten van 2016

Er waren dit jaar meer potentiële kandidaten dan voorgaande jaren. De grootste liegebeesten volgens Wakker dier zijn als volgt.
De eerste nominatie is de kip van Lidl. Het bedrijf werd in januari al ontmaskerd met hun zogenaamde betere kip die nog steeds een plofkip(ras) bleek.
Unox, de tweede kandidaat, zegt al sinds 2011 op haar site dat dierenwelzijn en het Beter Leven keurmerk erg belangrijk zijn. Desondanks introduceerden ze de bierbommetjes in 2016 zonder Beter Leven keurmerk maar mét de woorden ‘100% kwaliteitsvlees’.
De derde nominatie is Sea & We. Op de verpakking staat dat de tilapia wordt gekweekt met het grootste respect voor de vis, terwijl de dieren leven in overvolle kweekvijvers en onverdoofd worden geslacht.
Zuivelmerk Den Eelder is kandidaat omdat ze zichzelf ‘het beste voor mens & dier’ noemt terwijl zij de pasgeboren kalfjes scheiden van hun moeder.
Tot slot hebben we nog kalfsvlees van Vitel-Oké. Het kalfsvlees draagt slechts één Beter Leven ster, maar is volgens Vitel-Oké ‘uiterst diervriendelijk’ geproduceerd.

Dierenleed vaak verdoezeld

Wakker Dier organiseert elk jaar de Liegebeestverkiezing om sprookjes over dierenwelzijn te ontmaskeren. Door mooie praatjes op slechte producten, krijgen diervriendelijkere producten geen kans. Samen met consumenten wijst de organisatie met de verkiezing producenten op hun misleidende gedrag, en met succes. Steeds vaker wordt het product of de uiting aangepast nadat ze genomineerd zijn. Consumenten kunnen op de website van Wakker Dier vanaf vandaag stemmen op hun favoriet.
Bron: Wakker Dier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.